2012. április 7., szombat

sárkány és navrád

A ködsárkány nem úgy harcol, mint a többi sárkány: a harcosa soha nem ül fel a hátára. A földről irányítja, gondolatban repülve vele – éppen ezért ez a fajta igényli mind közül a legnagyobb odafigyelést és összhangot a gazdájával. A legtöbb sárkányhoz képest vékony, kicsi teste hihetetlenül fürgévé teszi, de nem ezért igazán nehéz ellene harcolni. A sárkányok között ő az egyetlen, aki nem anyagiasodott teljesen az évezredek alatt, amióta a sárkányok megjelentek a varázslat világából. Bár most már ő sem képes bármikor köddé válni, majd ismét megszilárdulni, olykor bizony vissza-visszacsúszik a másik világba, ahonnan mindannyian származnak, és ha a harcosa tudata át nem is engedi teljesen, mert ha egyszer összekapcsolódtak, többé nem képesek elszakadni egymástól, az anyagi világ határain mégis át tud csúszni egy rövid időre, éppen annyira, hogy szinte lehetetlenné váljon elkapni.
A ködsárkány ellen egyet tehetsz, ha elkapni nem sikerül: megölheted a harcosát, így megszüntetheted a kapcsolatot, ami a sárkányt harcba vezeti. Az esélyed majdnem akkora, mint arra, hogy a sárkányt elkapd vagy megsebesítsd. Pedig a harcos még fegyvert sem fog, néhányuk még egy egyszerű íjat vagy kést sem tanult meg soha használni, és legtöbbjüknek semmilyen védekező mágiája nincsen. Egyetlen védekező mozdulatot sem téve, hátra se lépve harcolják meg a sárkányuk ellentámadását.
Ezek az emberek bátrak voltak vagy nagyon elkeseredettek, mert Xeth-et megpróbálták megölni, pedig ő ráadásul képzett harcos is. Ennek ellenére még a kardjáért se nyúlt.

2 megjegyzés:

  1. Bakti. Ez nagyon jó. Kicsit byakkunos, ahogy csak ott áll, és úgy harcol, hogy meg sem mozdul. És Xeth, amint nem nyúl a kardért... brrr.

    VálaszTörlés
  2. Valahol éreztem benne én is nii-sama bankaiát visszatükröződni, így ébredés után visszanézve. :D

    VálaszTörlés