2013. október 14., hétfő

back from the trip

Szóval most, hogy két hete itthon vagyok már (te jó ég, lassan már a koliba is felértünk ilyenkor), van már talán akkora távolság, hogy lassan elkezdje kialakítani magának a helyet, ahol ezentúl jön velem tovább.
Az most ebben a nagyon fura, hogy többnyire olyan helyeken járok, ahová minden esély megvan, hogy visszajutok még, talán nem is annyira soká, de ha akarom, biztosan lehet még rá lehetőség az életben. Ha akarok, még oda is elsétálhatok, ahol lakni már soha többé nem fogok és az én kis életemben nincsenek akkora távolságok, amik ne lennének újra bejárhatók, ha a sors vagy én nagyon szeretné(m). Vagyis eddig mindig így hittem, már csak azért is, mert szörnyen rossz vagyok lezárásban és elengedésben. De akárhonnan nézem, az összes többi helyre lényegesen több esélyem van visszajutni – még ha nem is azokkal együtt és úgy és pont ugyanoda, ahol korábban voltam –, mint ide. Mert egy óceán mégiscsak egy óceán. Az a sok érzés meg most ott maradt egy másik földrészen egy olyan helyen, ahová végül is egészen otthonosságig szoktam még ennyi idő alatt is. Ami egyébként nagyon jó, mert tartottam tőle, hogy nem így lesz.
Közben meg marad minden otthonos itt is bennem, vagyis bennünk és közöttünk, olyan közös élményekből szőtt szálakon, amit szükségszerűen csak azok látnak és értenek, akik akkor és ott vannak együtt. És mivel nekünk ott van akkor is, ha kívülről nem, vagy nem úgy látszik, ezért nekünk jó. És ezért nem érdekel senkit az, akit ez zavar. Mert nekünk ez élmény és emlék és csapat. Arról nem én tehetek, hogy más nem azt látja benne, amit én, de lassan az is kikopik, és csak a mi részünk marad meg belőle.
A Team Baron.
A NAZ.
A trip. Mindenestül.
A földrész, ahol minden fordítva működik.
Az éjjel elajándékozott szőlő, a bőröndön lifegő cetli, az indulás hajnali 3-kor, reptéri wi-fi és tranzitcsocsó, 2 + 1,5 + 9 órás utazás, Markus és Christoph, kis adag kaja, Lufthansa pokróc, everyone's thirsty, nagyvárosi szédülés, felhőkarcolók, VEFK és tikok, csúszik az idő, majdnem 48 óra ébrenlét összesen másfél órányi összelopott alvással, rossz konnektor, jó átalakító, nehéz ajtók, foglalt fürdő, zuhogó eső, esőkabátos reggeli Hobbittal és Leonnal, torontói metró, bőrig ázás a Niagaránál, hosszú séta, fish & chips and tea, sirályok meg más madarak kollektív tudata, vizes zokni, beázott cipő, várakozás a határnál, ujjlenyomat és retina scan, campus sötétben, Paul and Judy, fordítva működő zárak, belépőkártya, elírt ékezetek, NAZ batyu, hülye wc-k sorozata, ágyazás és röhögőgörcs, papírpoharas tea, jaywalk, american food, cukortúladagolás, kajamennyiségek, barbecue, rohanás, dining hall, campus tanulás, mókusok, Arts Center, Medaille, konferencia, q&a, Frakk, Beowulf, Soproni, koncert, East Ave, walkie-talkie, keresse meg a legközelebbi utat, BSCZ és BRRA (yours to discover), lila torta, Ganondagan, long house, longball, mindenki fut, senki nem érti a szabályokat, lila NAZ napszemüveg, Smyth Hall, konferencia terem keresés, betárazott banánok, Eastman House, F-4-es parkoló, kifli meg sajt, public market, hülye sapkák, egydolláros kártya meg karabiner, pumpkins, Freddie & Sue, Peckham Hall (mindenütt), Miss Anthony járdája és fája és főképp aligátorbőr táskája, előadáson röhögőgörcs, we're the Hungarian students, uszoda, eltűnt csoport és kémkedés, faculty lectures, Team Baron, photoshop, outlet, kocsihiszti, kollektív röhögés, schoolbus, autópálya, Ithaca, hegyi túra, otthagyott VEFK és EASI, lépcsők, csúcsfotó, sznob lakás, s'mores, rohanás, tegnapról csórt kaja, Niagara átszalad, McMaster University, kocsileadás, reptéri csövezés, túl sok alma, Air Canada check-in, vihar az Atlanti-óceán fölött, Alan, kajamérgezés, München, reptéri csövezés, alvás, AC pokróc, Lufthansa kávé és tea, európai konnektor és 220V, Jörg 40 perc alatt BP-re, reptéri csövezés, fogadóbizottság, Team Baron, Lord Protector, welcome home, busz, kompromittáló képek, meg még mennyi minden amit összeszedni se lehet csak vinni tovább idebent.


Persze az még lesz egy idő, amíg nem azt álmodom, hogy a repülőre kell menni, becsekkolni (és esetleg ott ráébredni, hogy nincs érvényes útlevelem meg miegyéb). De attól nem félek, hogy ezek helyett nem jön más.

(És persze van egy halom kép is, meg még több mindenhol máshol.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése